Loader

Surinaamse pom

2017-01-13
  • Yield: 8
  • Voorbereidingstijd: 1:30 h
  • Kook Tijd: 60m
  • Gereed In: 60m
Gemiddelde Beoordeling

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 Aantal Beoordelingen

Gerelateerde Recepten
  • Bloemkool Recept

  • Pannenkoek Recept

  • Stoofperen Recept

  • Boerenkool Recept

  • Recept Rode Kool

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Pomtayer

    250 gram
 

Bekijk per Thema

Tapas recepten
Stamppot recepten

Sinds ik  drie jaar ben help ik mijn moeder met het bereiden van onze traditionele pom. Pom maakten wij op de meeste feesten en verjaardagen. Pom is een gedeelte van ons cultuur geworden. Door de verschillende cutuur invloeden door de jaren heen is dit joods gerecht blijven steken in de Surinaamse keuken. Het is niet te verklaren waarom Surinamers zoveel van pom houden. Een feest zonder pom? Nee dat kan helemaal niet. Daarom zal een  Surinamer altijd vragen als je pom en pastei heb gemaakt voor je verjaardags feestje. Dit gerecht kun je makkelijk aanpassen met jou favoriete vlees en ingredienten.

Ingredients

  • 1 bakpan A4 Format1 mespuntje zout2 eetlepels zonnebloem olie
  • 250 gram geraspte pomtayer
  • 50 gram geraspte groene banaan
  • 500ml mosterd
  • 500 gram kip filet in stukjes gehakt
  • 2 ui
  • 1 stuk Laos en 1 stuk gember
  • 2 citroenen
  • 3 grote tomaten
  • 1 bosje selderij
  • 3 kippen blokjes
  • Zoet-zout ketjap
  • Tomaten pasta
  • zwarte peper,Laurierblad en lontai

Methode

Stap 1

Stap 1.De Pomtayer mengen Meng de geraspte pomtayer, geraspte banaan en mosterd in een bak.

Stap 2

Stap 2: choppen en klaarzetten ingredienten Stap 2: Ingredienten Chop 1 ui in fijne stukjes en snij de tweede ui in ringen. Tomaten in plakkensnijden. Seldeij fijn choppen. De knoflook teetjes fijn choppen.

Stap 3

Stap 3. De kip klaarmaken Was de kipfilet goed en snij in hapbare stukjes. Leg de kip in met de Laos, gember, fijn gechopte ui, fijn gechopte knoflook, zwarte peper, zout, en ketjap. Knijp de lemmetje sap in de ingelegde kip mengsel. Verwarm een pan met twee eetlepels olie bak de kipdelen lichtbruin, voeg de tomaten pasta toe, voeg het vocht van de kipmengsel toe en als nodig nog twee eetlepels zoet-zout ketjap. Laat dit even door sudderen op een laagvuurtje voor 5 minuten. Voeg 500 ml water toe en laat het mengsel koken . Indien nodig zout en zwarte peper toevoegen naar smaak.

Stap 4

Stap 4 Garneren Veeg de A4 bakpan met wat olie en voeg de helft van het pomtayer mensel toe en bedekt de bodem. Garneer met ui ringen, selderij en tomaat. Voeg derest van het pomtayer mengsel op de kipmensel en bedekt met derest van de saus .

Stap 5

Stap 5 Bakken Zet de bakpan met de ongebakken pom in een voor verwarmde oven en laat deze bruine bakken voor 60 minuten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *